Ερμηνεία Αποτελεσμάτων Αλλεργικών Ορολογικών Δοκιμών (ΕΝ)

ΤΡΟΦΙΚΑ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ

Η εργαστηριακή διερεύνηση των ειδικών ανοσοσφαιρινών IgG και IgE έχει υψηλή αρνητική προγνωστική αξία και παρέχει ποσοτικοποίηση της ευαισθησίας στο συγκεκριμένο τρόφιμο.

• Αρνητικό αποτέλεσμα και στις δύο εξ αυτών σημαίνει ότι το προς εξέταση τρόφιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή διατροφή του ζώου.

• Θετικός προσδιορισμός της ειδικής ανοσοσφαιρίνης IgE σχετίζεται πάντα με υπερευαισθησία τύπου I.

• Θετικός προσδιορισμός IgG προσφέρει πληροφορίες σε περιπτώσεις κυτταροτοξικής υπερευαισθησίας (τύπου II) μεσολαβούμενης από IgG-IgM.

• Σε περιστατικά που κανένα τρόφιμο δεν εμφανίζει αρνητικό αποτέλεσμα στην IgE και στην IgG επιλέγουμε για την περιοριστική δίαιτα τρόφιμα με αρνητικό IgE και όσο το δυνατόν χαμηλότερο IgG.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ

• Αυξημένα επίπεδα ειδικής σε αλλεργιογόνο IgE στον ορό υποδεικνύουν την ατοπική κατάσταση του ασθενούς και είναι ενδεικτικά για την ανάπτυξη εν τέλει κλινικά σημαντικής αλλεργίας. «Ατοπία» και «ατοπικός» είναι κλινικοί όροι και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την περιγραφή της γενετικής προδιάθεσης προς IgE-ευαισθητοποίηση σε κοινά περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα. Ο όρος ατοπία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται πριν τεκμηριωθεί η IgE-μεσολαβούμενη ευαισθητοποίηση μέσω μέτρησης IgE αντισωμάτων στον ορό ή με θετικές δερματικές δοκιμασίες νυγμού. Task Force of the European Academy of Allergollogy and Clinical Immunology (EAACI), World Allergy Organization (WAO).

• Η ειδική σε αλλεργιογόνα ανοσοθεραπεία ASIT επάγει ανοχή εκτρέποντας την ανοσιακή απάντηση μακριά από το αλλεργικό πρότυπο. Αντίθετα με τη φαρμακοθεραπεία, οι επιδράσεις της ASIT παραμένουν μετά τη διακοπή της και περιλαμβάνουν την πρόληψη ευαισθητοποιήσεων σε νέα αλλεργιογόνα.

• Οι σταφυλοκοκκικοί λοιμογόνοι παράγοντες τροποποιούν τις αντιδράσεις του ξενιστή σε αλλεργιογόνα και μικρόβια. Συστήνεται η διενέργεια καλλιέργειας βιολογικού υλικού.

Laboratories:
Vet in Progress Plus
Service:
Serology & Immunology
Category:
Toxoplasmosis